Community Services Center
       
     
 This Design-Build project is located just West of Valley College’s Stadium. A landscaped plaza serves as a welcoming mat at the terminus of the the new Alumni Walk.  Adjacent to which, an athletic plaza is defined between this building and the proposed Athletic Training Facility.
       
     
 The 1-Story 31,000 square foot Community Services Building program includes a Gymnastic Center, a multi-purpose room that includes a 35’ high rock climbing wall, a second multi-purpose room for dancing and table game activities, a computer lab and a large divisible classroom for arts & crafts and cooking classes. Other spaces include administrative offices and support spaces. A covered outdoor eating area is adjacent to the large divisible classroom for the summer camp program.
       
     
 The building incorporates a wide array of sustainability features with special emphasis on the use of natural light and ventilation.  It is targeted to achieve a minimum of LEED Silver certification. In addition to having high energy efficiency in the use and construction of materials, the building also utilizes a stormwater retention system, and drought-tolerant landscaping. 
       
     
 The transparency of the building emphasizes the connected nature of the building uses to the community.
       
     
m_2245_0011.jpg
       
     
m_2245_0003.jpg
       
     
m_2245_0002.jpg
       
     
m_2245_0007.jpg
       
     
m_2245_0001.jpg
       
     
nav_next.jpg
       
     
Community Services Center
       
     
Community Services Center

Location: Los Angeles

Client: LACCD / Los Angeles Valley College

Budget: $16 Million

Completion Date: Feb 2015

 This Design-Build project is located just West of Valley College’s Stadium. A landscaped plaza serves as a welcoming mat at the terminus of the the new Alumni Walk.  Adjacent to which, an athletic plaza is defined between this building and the proposed Athletic Training Facility.
       
     

This Design-Build project is located just West of Valley College’s Stadium. A landscaped plaza serves as a welcoming mat at the terminus of the the new Alumni Walk.  Adjacent to which, an athletic plaza is defined between this building and the proposed Athletic Training Facility.

 The 1-Story 31,000 square foot Community Services Building program includes a Gymnastic Center, a multi-purpose room that includes a 35’ high rock climbing wall, a second multi-purpose room for dancing and table game activities, a computer lab and a large divisible classroom for arts & crafts and cooking classes. Other spaces include administrative offices and support spaces. A covered outdoor eating area is adjacent to the large divisible classroom for the summer camp program.
       
     

The 1-Story 31,000 square foot Community Services Building program includes a Gymnastic Center, a multi-purpose room that includes a 35’ high rock climbing wall, a second multi-purpose room for dancing and table game activities, a computer lab and a large divisible classroom for arts & crafts and cooking classes. Other spaces include administrative offices and support spaces. A covered outdoor eating area is adjacent to the large divisible classroom for the summer camp program.

 The building incorporates a wide array of sustainability features with special emphasis on the use of natural light and ventilation.  It is targeted to achieve a minimum of LEED Silver certification. In addition to having high energy efficiency in the use and construction of materials, the building also utilizes a stormwater retention system, and drought-tolerant landscaping. 
       
     

The building incorporates a wide array of sustainability features with special emphasis on the use of natural light and ventilation.  It is targeted to achieve a minimum of LEED Silver certification. In addition to having high energy efficiency in the use and construction of materials, the building also utilizes a stormwater retention system, and drought-tolerant landscaping. 

 The transparency of the building emphasizes the connected nature of the building uses to the community.
       
     

The transparency of the building emphasizes the connected nature of the building uses to the community.

m_2245_0011.jpg
       
     
m_2245_0003.jpg
       
     
m_2245_0002.jpg
       
     
m_2245_0007.jpg
       
     
m_2245_0001.jpg
       
     
nav_next.jpg